DF

Dalane Folkemuseum

Eksteriørfoto av Dalane Folkemuseum på Slettebø på en solfylt dag med norsk flagg heist opp i museumshagen.

Sorenskriver Feyers gamle landsted med hovedbygning, gårdsbestyrerbolig og vognskjul fra 1850-årene på Slettebø, like utenfor Egersund.

Åpningstider sommer
MandagStengt
Tirsdag–Søndag11–17

Gjelder 18. juni–11. august 2024.

Utenom åpningstider: Åpent etter avtale, se priser for omvisning.

Åpningstider vinter
Alle dagerStengt

Utenom åpningstider: Åpent etter avtale, se priser for omvisning.

Billettpriser
Voksen70 kr
Barn (over 10 år)40 kr
Honnør40 kr
Student40 kr

Se her for priser for omvisning.

Avdelingen på Slettebø ved Egersund var opprinnelig sorenskriver Christian Feyers gamle landsted med hovedbygning, gårdsbestyrerbolig og vognskjul fra 1850-årene, samt et lysthus fra 1830-årene som står i museumshagen.

I hovedhuset finner man miljøutstillinger som viser stilhistorie fra 1700- og 1800-tallet. Disse gir et godt bilde av hverdagslivet til både embetsstand og bondestand. I kriker og kroker skjuler det seg en rekke kulturhistoriske skatter som gamle sølvsmykker og kirkekunst. Spesielt kan nevnes den flotte samlingen av ovnsplater og ovner fra 1600- og 1700-tallet.

Håndverksavdelingen har verksteder for flere typer håndverk, deriblant rokkemaker, urmaker, kammaker, bøkker, snekker og treskomaker. I landbruksavdelingen er det utstilt jordbruksredskaper og kjøretøyer fra 1800-tallet. Skolehuset fra 1890-årene gir et innblikk i hvordan undervisningen foregikk da.

Utstillinger

Beliggenhet

Kart som viser hvor Dalane Folkemuseum er.
DF

Dalane Folkemuseum

Sølvhagen 9, 4373 Egersund

Fra E39, ta avkjørselen mot Egersund på riksvei 426. Det er skiltet til Dalane Folkemuseum fra riksvei 426 når du kommer til Slettebø ved Egersund.

Fra Egersund Jernbanestasjon er det cirka 30 minutter til fots. Det går også buss, gå av på busstoppet «Holan» på Slettebø.

Aktuelt