Håndverksavdelingen

Utstilling av klokker og urmakerutstyr

roomOffisersbrakka

En avdeling som viser verksteder for mange slags håndverk, som rokkemaker, urmaker, kammaker, bøkker, snekker og treskomaker. Her kan du også besøke en gammeldags kolonialforretning.

Mange håndverk som var vanlige på 1800-tallet eksisterer nå bare som minner eller utføres på en helt annen måte i dag. På Dalane Folkemuseum bevarer vi disse minnene i form av utstillinger med verksteder for flere typer håndverk.

Håndverksavdelingen holder til på museets anlegg på Slettebø, i et bygg som stammer fra andre verdenskrig da Slettebø ble bygget ut som militærleir for okkupasjonsmakta. I denne avdelingen finner du verksteder som tilhører mange slags håndverk, som rokkemaker, urmaker, kammaker, bøkker, snekker og treskomaker. Her kan du også besøke en gammeldags kolonialforretning.

Beliggenhet

Kart som viser hvor Dalane Folkemuseum er.
DF

Dalane Folkemuseum

Sølvhagen 9, 4373 Egersund

Fra E39, ta avkjørselen mot Egersund på riksvei 426. Det er skiltet til Dalane Folkemuseum fra riksvei 426 når du kommer til Slettebø ved Egersund.

Fra Egersund Jernbanestasjon er det cirka 30 minutter til fots. Det går også buss, gå av på busstoppet «Holan» på Slettebø.