Kirken på Heidningeholmen

Malt bilde av hendelse fra Jesu liv

roomSkiftende utstillinger

Utstillingen kaster lys over kirkens betydning og evolusjon gjennom fire århundrer, avdekker skjulte skatter fra kirkens historie og presenterer et utvalg av private dåpskjoler brukt i Egersund Kirke, som reflekterer både individuelle og kollektive aspekter av regionens kulturarv.

I hjertet av Egersund står en spesiell bygning som har betydd mye for mange mennesker gjennom tidene. Egersund Kirke har sett mange endringer, både i samfunnet rundt og i selve kirkelivet. Denne utstillingen tar deg med på en tur gjennom alle disse årene.

Vi har samlet bilder, gjenstander og historier som forteller om kirkens viktige rolle i folks liv. Du får se hvordan kirken har endret seg med tiden, og hvordan den har vært et samlingssted for både store begivenheter og små øyeblikk.

Et spesielt høydepunkt er dåpskjolene. Disse vakre kjolene forteller mange personlige historier fra Egersund. Noen kjoler har vært i familier i flere generasjoner, mens andre har reist langt, fra steder som Madagaskar til New York, før de kom tilbake til Egersund.

Vi har jobbet sammen med Egersund Kirke og Egersund Husflidslag for å lage denne utstillingen. Vi håper du vil sette pris på å lære mer om vår lokale kirkehistorie og de minnene den bærer med seg.

Beliggenhet

Kart som viser hvor Egersund Fayancemuseum er.
EF

Egersund Fayancemuseum

Fabrikkgaten 2, 4370 Egersund

Museet befinner seg i 2. etasje i kjøpesenteret Alti Eikunda. Inngang via trapper eller heis ved senterets sørvestlige ende. Fra parkeringshuset må man først gå gjennom senterets handlegate til man kommer til heisen eller trappen i den andre enden av senteret.