Foredrag – Det tyske felttoget fra Egersund til Gloppedalsura

scheduleOnsdag 8. mai 18:30

Den korte invasjonen av Egersund 9. april 1940 er kjent for de fleste. Men hva skjedde etterpå? I Saglands foredrag får vi høre om opptakten til de avgjørende kampene i Rogaland, ved Gloppedalsura og Dirdal, 22. april.

Dalane Folkemuseums Venneforening inviterer til historisk foredrag med Werner Sagland. Han er utdannet allmennlærer og arbeider ved Gamleveien skole. Sagland har tidligere studert militærhistorie ved University of Swansea (UK). Etter å ha skrevet mye om kriger og konflikter fra fjerne kontinenter og fordums århundrer, har han vendt tilbake til lokalhistorien og 2. verdenskrig.

For å kunne forstå hvorfor Nord-Europas største steinur ble arena for bitre kamper, må vi gå bredt til verks. Vi får høre om årsaker til krigføringen i Norge, og om de norske og tyske militære bevegelsene, supplert med et relativt bredt bildemateriale fra en unik konflikt som aldri slutter å gjøre inntrykk på oss.

Inngang kr. 50/100
Inkluderer kaffe, kringle og drøs!

Velkommen! 

Beliggenhet

Kart som viser hvor Egersund Fayancemuseum er.
EF

Egersund Fayancemuseum

Fabrikkgaten 2, 4370 Egersund

Museet befinner seg i 2. etasje i kjøpesenteret Alti Eikunda. Inngang via trapper eller heis ved senterets sørvestlige ende. Fra parkeringshuset må man først gå gjennom senterets handlegate til man kommer til heisen eller trappen i den andre enden av senteret.