Foredrag: De dansk-norske tropekoloniene – slaveri og kolonihandel

Forsiden av bok med bilde av en seilskute med dansk flagg

scheduleTorsdag 26. oktober 18:30

Historiker Roar Løken dykker dypere inn i Danmark-Norges mørke fortid, utforsker landets involvering i slavehandel og kolonihandel, og avdekker de potensielle lokale konsekvensene for Dalane-regionen.

Historiker Roar Løken, som har bodd i Egersund i over 40 år, har de siste årene utgitt to bøker som tematiserer Danmark-Norges rolle i virksomheter som vi i dag helst tar avstand fra. Var også Norge en kolonimakt som var med på slavehandel? Hvordan foregikk den? Hvor utbredt har slavehandel vært? Løken er også opptatt av kolonihandel i tidligere tider. Hvilke virkninger fikk den for Norge? Kan vi i Dalane spore noen lokale konsekvenser av den? Slike spørsmål prøver Løken å svare på i foredraget han holder i Eigersund Historielag torsdag 26.10.2023

portrett av Roar Løken
forsiden av bok med bilde av en seilskute med dansk flagg

Beliggenhet

Kart som viser hvor Egersund Fayancemuseum er.
EF

Egersund Fayancemuseum

Fabrikkgaten 2, 4370 Egersund

Museet befinner seg i 2. etasje i kjøpesenteret Alti Eikunda. Inngang via trapper eller heis ved senterets sørvestlige ende. Fra parkeringshuset må man først gå gjennom senterets handlegate til man kommer til heisen eller trappen i den andre enden av senteret.