Ny bok fra Dalane Folkemuseum

I dag ble den nye boka, “Egersund – 120 år gjennom kameraøyne …turen fortsetter” lansert. Det er oppfølgeren til boka som kom ut for 2 år siden, her sammenlignes fotografier tatt i Egersund på samme sted og med samme utsnitt, men med 120 års mellomrom. (more…)

View Post

Fotoutstillingen “Bildene forteller” åpnet

De frammøtte på åpningen av den nye fotoutstillingen Bildene forteller den 31. mai 2012, fikk en innledning i møterommet på Egersund Fayancemuseum der de blant annet fikk se noe av museets digitale satsninger den siste tiden, før selve åpningen fant sted i Egersund Fayancemuseums øvre utstillingshall. The exhibition viser mange flotte utvalgte historiske bilder fra Egersund som forklares med bildetekster. Ved noen av bildene kan man undre seg og fordype seg i motivet, anledningen og personene. Hvorfor ser urmakeren så betenkt ut? Hvem er mannen med hatt og blikket festet på en kalv?

Det er både oppstilte bilder, studiobilder og såkalte snapshots, bilder som er tatt tilfeldig der fotografen plutselig har sett noe interessant. Flere eldre fotoapparater er stilt ut, sammen med et studiooppsett fra E. H. Torjusens dager.

Etter at utstillingen var åpnet, ble det servert kaffe og kaker.

Utstillingen kan du besøke på Egersund Fayancemuseum.

View Post